Przemyślenia Jaremy Odcinek 3 "Babcie"

Tutaj możesz pisać jak postrzegasz świat.

Przemyślenia Jaremy Odcinek 3 "Babcie"

Postprzez Jarema vel Wilczarz » 12 maja 2012, o 14:44

Do kościółka przyszedłem. Pomodlić się chciałem, ale tu trochę duuuużo dziwnych potworów...

1. Babcia (łac. Ustąpus miejscus w autobusus) - stworzenie żywiące się nienawiścią. Często spotykane z różnymi artefaktami. Miejsce występowania: Okolice kościołów, autobusy, tramwaje. Rodzaj amazonek dewotek zmutowanych niczym wiedźmini, jedyna różnica to taka, że wiedźmini są mutowani mutagenami, a nie falami radiowymi. Potrafią wpaść w berserkerski szał, używając śmiercionośnych broni, jak na przykład laska (nie, nie taka zboku!). Ich siła tkwi w magicznym artefakcie, zwanym moherowym beretem! Dodaje on + 200 do siły. Po zrzuceniu tego artefaktu, babcia dostaje + 3000 do berserkerskiego szału.

2. Wkurza mnie, jak wchodzę sobie do kościoła, a wszystkie babciowe ślepia cały czas odwracają się, patrząc kto wszedł i oglądając od stóp do głów. Czuje się w tedy jakbym z Marsa przyleciał. Moja rada, do kościoła wchodzić tylnym wejściem, wtedy mohery stoją do ciebie plecami i nie widzą jak wchodzisz. Idealne dla Ninja.

Obrazek

3. Autobus to ukochane miejsce babć. Oczywiście zaraz po kościele! Babcie zawstydziły ninja, potrafią wbiec do autobusu z kilogramami różnych przedmiotów w tak zwanych "siatkach na zakupy" po czym udawać pokorną i dobrą istotę, wygnać siłą woli, bądź jak kto woli siłą sapania/marudzenia wyrzucić każdego z siedzenia, usiąść na nim (na siedzeniu idioto!), a gdy autobus zatrzyma się wybiec z całym ekwipunkiem (siatki na zakupy), taranując i niszcząc wszystko na swojej drodze, czyniąc autobus nagim jałowo. Obrazek

4. Jak atakuje przeciętny moher? Przeciętna babcia może przyjąć każdy atak na klatę, niczym Chuck Norris! Pamiętaj o tym! Z reguły Babcie atakują ciosem laską z góry.

5. Co zrobić w razie ataku mohera? W razie ataku mohera należy zasłonić rękoma głowę. Następnie trzeba skulić się. Odwrócić i szybko spier <słuchacz jedynego słusznego radia ocenzurował to niegodne słowo>

6. Magiczny Napój! Babcie mają zwyczaj picia magicznego napoju, dającego prawie nieśmiertelność. Z reguły spotykają się na kawie i herbacie.

7. Mohery a moda na sukces. Uwielbiają oglądać brazylijskie telenowele i inne głupoty! Jest to siła napędzająca każdego mohera. Gdy moher nie obejrzy odcinka jakiegoś z 6 seriali oglądanych codziennie, babci zadaje się minus 300 hp.

8. Podstawowym skilem każdego mohera jest plotkowanie. Poprzez plotkowanie można zniszczyć każdemu wizerunek. Potrafi godziny plotkować. I tak oto, ty zjadasz czarne koty, a ja połknąłem całego słonia należącego do Cara Moskiewskiego. Pamiętaj! Z babcią nigdy nie rozmawiaj! Ona i tak wie lepiej! Szkoda czasu!
Obrazek

9. Mimo wszystko, pamiętaj, że nie każdy ksiądz to pedofil, zboczeniec i wyzyskiwacz!

10. Ale najbardziej to mnie wkurza Tzw. Sniper - potrafi cały dzień siedzieć w oknie i patrzeć się na wszystko. Myśli, że jest niewidzialna. Zawsze widzi, kiedy wracasz narąbany. Widzi więcej niż Oko Saurona.

Wilczarz

"Co nas nie zabije, to nas wzmocni." Fryderyk Nietzsche
"Nie możesz wejść na drabinę sukcesu, trzymając ręce w kieszeniach!" Arnold Schwarzenegger
Jarema vel Wilczarz
Piechur
Piechur

Postprzez » 12 maja 2012, o 14:44

Re: Przemyślenia Jaremy Odcinek 3 "Babcie"

Postprzez todiero » 17 maja 2021, o 11:20

Do takiego transportu powinny wystarczyć taśmy poliestrowe. Są wystarczająco elastyczne, aby owinąć cały ładunek i łatwo ich nie zerwiesz.
todiero
Podróżnik
Podróżnik

Postprzez » 17 maja 2021, o 11:20

Powrót do Filozofia i Rozmyślania